x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Raluca Prună i-a testat pe urmaşii lui Niţu

Raluca Prună i-a testat pe urmaşii lui Niţu

de Marius Gîrlașiu    |    23 Mar 2016   •   09:08
Raluca Prună i-a testat pe urmaşii lui Niţu
Sursa foto: Adrian Manolache

Propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pentru un mandat de trei ani în funcţia de Procuror General al României va ajunge azi pe masa Consiliului Superior al Magistraturii, care urmează să dea un aviz după audieri. Potrivit Constituţiei, președintele Klaus Iohannis este cel care va avea ultimul cuvânt pentru numirea în funcţie a noului Procuror General, după demisia lui Tiberiu Niţu.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a întâlnit, ieri, cu toţi cei patru candidaţi pentru funcţia de Procuror General al României: Codruţ Olaru, Oana Schmidt-Hăineală, Gheorghe Ivan și Augustin Lazăr. După ce a discutat cu fiecare magistrat în parte, Prună va propune următorul șef al procurorilor pentru un mandat de trei ani la conducerea Ministerului Public. Propunerea ministrului Justiţiei  va ajunge azi pe masa Consiliului Superior al Magistraturii care va stabili o zi pentru audieri. În urma audierilor, CSM va da un aviz pozitiv sau negativ care va ajunge la Ministerul Justiţiei. Raluca Prună are termen până pe 22 aprilie să-i înainteze propunerea de numire în funcţie președintelui Klaus Iohannis.

Postul a rămas vacant

Funcţia de Procuror General al României este vacantă din 2 februarie, după ce fostul șef al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Tiberiu Niţu, a demisionat din fruntea Ministerului Public. Fostul procuror general este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul coloanelor oficiale, în care este cercetat fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea. De la demisia lui Niţu, conducerea Ministerului Public a fost asigurată interimar de prim-adjunctul Bogdan Licu.

Tăriceanu, moţiune pe Justiţie

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE a finalizat textul moţiunii simple pe Justiţie, împotriva ministrului Raluca Prună. „Moţiunea este generată de declaraţiile deplasate ale doamnei Prună. A afirmat cu nonşalanţă că drepturile omului sunt un lux pe care nu ni-l putem permite”, a explicat Tăriceanu. PSD a nu va susţine moţiunea iniţiată de partidul lui Tăriceanu. „Nu putem să mai facem jocuri de imagine”, a atacat Liviu Dragnea.

×
Subiecte în articol: raluca pruna Procuror General