x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Reacția lui Augustin Lazăr la scandalul din jurul DNA

Reacția lui Augustin Lazăr la scandalul din jurul DNA

04 Iul 2017   •   09:27
Reacția lui Augustin Lazăr la scandalul din jurul DNA

DNA este o instituție de elită a Ministerului Public, iar scandalul este în jurul instituției, nu în interiorul acesteia, fiind produs în mod interesat pentru avantajarea celor care doresc oprirea luptei anticorupție, a declarat marți procurorul general al României, Augustin Lazăr.

 

"Sugerați dvs. că există scandalul în DNA. Scandalul există în jurul DNA, adică există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilitățile unei instituții de elită a Ministerului Public, vulnerabilitățile și posibilele radicalizări ale unor persoane care sigur că ar putea să aibă anumite frustrări de-a lungul timpului acumulate, însă eu vă asigur că DNA este o structură de elită a Ministerului Public, în care UE a investit bani mulți. (...) Așa că scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media. Evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupție", a spus Lazăr, la CSM.

Potrivit acestuia, DNA își va clarifica în zilele următoare toate problemele pe care le are.

"Are (DNA — n.r.) un corp de elită, ca de altfel întreg Ministerul Public, și DNA își va clarifica în zilele imediat următoare toate problemele pe care le are. Faptul ca cineva să comită o faptă în DNA nu înseamnă tensiuni. Înseamnă că acel cineva va fi găsit, lucrurile vor fi clarificate în zilele imediat următoare și se va demonstra că DNA este capabilă să își clarifice problemele", a precizat Augustin Lazăr.

În privința testării cu detectorul de minciuni, acesta a arătat că dispozitivul nu este o "regină" a probațiunii, însă poate orienta investigația în direcția corectă.

"Detectorul de minciuni nu reprezintă o 'regină' a probațiunii, dar poate să ajute pe cel care face verificările să determine dintr-un cerc mai larg de suspecți încotro ar trebui să meargă investigația. Vă spun cu certitudine că a multa oară a fost utilizat detectorul de minciuni nu pentru a produce proba 'regină', ci pentru a orienta investigația", a explicat Lazăr.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Augustin Lazăr