x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Remus Truică condamnat la 4 ani cu executare

Remus Truică condamnat la 4 ani cu executare

27 Iun 2019   •   12:14
Remus Truică condamnat la 4 ani cu executare

Curtea de Apel Braşov a decis, joi, condamnarea omului de afaceri Remus Truică la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor în dosarul 'Ferma Băneasa', iar Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, jurnalistul Dan Andronic şi israelienii Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost achitaţi.

Instanţa a decis, în cazul lui Paul al României, confiscarea specială a sumei de 4.000.000 de euro, iar în cel al lui Remus Truică, confiscarea echivalentului în bani a mai multor terenuri din Snagov, în valoare totală de aproximativ 75.000 euro.

Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul 'Ferma Băneasa'.

Truică este învinuit de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită; prinţul Paul - de cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: remus truica