x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Scandal în județul Brașov. Fost primar din Cristian, cercetat pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei minori

Scandal în județul Brașov. Fost primar din Cristian, cercetat pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei minori

08 Noi 2019   •   18:25
Scandal în județul Brașov. Fost primar din Cristian, cercetat pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei minori

Un bărbat de 61 de ani din localitatea braşoveană Cristian este cercetat penal, fiind propus a fi arestat preventiv de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei adolescenţi cu vârste sub 15 ani, a declarat, vineri, prim-procurorul acestui parchet, Vlad Teodorescu.

Conform unor surse, bărbatul de 61 de ani ar fi fostul primar şi consilier local din comuna Cristian, Gheorghe Podar.

El s-a aflat în fruntea primăriei Cristian între 1996 și 2000. Apoi, vreme de trei mandate, a fost consilier local. Acum are o fermă agricolă prosperă.

Procurorul Vlad Teodorescu a mai precizat că în cauză se efectuează cercetări şi faţă de alţi trei inculpaţi, pentru şantaj, care i-ar fi pretins bărbatului de 61 de ani sume între 100 de lei şi 3.500 de euro pentru a nu face publică o înregistrare compromiţătoare pentru acesta.

Raporturile sexuale cu cei trei minori au fost săvârşite în cursul anului, majoritatea în martie, iar şantajul - în ultimele două luni.

Cercetările ar putea fi însă extinse şi cu privire la alte fapte săvârşite de inculpatul acuzat de act sexual cu minor în formă continuată, a menţionat Teodorescu.

Cei patru au fost reţinuţi joi seara, în privinţa măsurilor preventive solicitate de procurori urmând să se pronunţe Judecătoria Zărneşti, în cursul serii zilei de vineri. AGERPRES

×