x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi: Statul de drept nu este un moft

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi: Statul de drept nu este un moft

07 Iun 2016   •   22:03
Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi: Statul de drept nu este un moft

Statul de drept nu este un moft, iar primirea însemnelor de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare recompensează şi lupta pentru păstrarea şi consolidarea acestuia, a declarat marţi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Lupta cu corupţia face parte din păstrarea şi din apărarea statului de drept. Această distincţie recompensează şi lupta pentru păstrarea şi consolidarea statului de drept. Statul de drept nu este un moft, nu putem să ne jucăm prin decizii care ţin de alte chestiuni şi nu de cele care sunt legate de stat. (...) Vom continua acest drum în măsura în care stabilitatea instituţională şi competenţele investigative ale DNA vor fi păstrate", a afirmat Kovesi, căreia ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, i-a conferit însemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare.

Ea a spus că distincţia primită arată că cei din DNA trebuie să continue drumul pe care au pornit.

"Sunt mândră că sunt înconjurată de oameni curajoşi, de oameni activi care doresc să schimbe România, care doresc să trăiască într-o ţară fără corupţie, de oameni care ştiu că legea se aplică în mod egal, de oameni care nu s-au lăsat intimidaţi de persoane cu averi impresionante sau de persoane care au deţinut funcţii importante în stat, oameni care pur şi simplu au aplicat legea şi au fost profesionişti în ceea ce au făcut. Cred că şi colegii mei şi eu simţim în acest moment că suntem pe un drum pe care o să-l putem continua doar dacă vom fi lăsaţi să-l continuăm", a mai precizat şefa DNA.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi dna statul de drept