x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, replică după ce Tăriceanu i-a cerut demisia

Şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, replică după ce Tăriceanu i-a cerut demisia

29 Mar 2019   •   14:28
Şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, replică după ce Tăriceanu i-a cerut demisia

Şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat vineri, după ce preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut să predea locul din fruntea ÎCCJ, că există o coadă mare în ceea ce priveşte demisiile "la care sunt aliniate atât de multe persoane", însă acordă prioritate celor dinaintea ei.
"Vreau să vă spun faptul că, în ceea ce priveşte datul demisiilor, există o coadă atât de mare la care sunt aliniate atât de multe persoane şi, în momentul în care îmi va veni şi mie rândul, probabil mi-o voi da. Acord întotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coadă. (...) Îmi vine puţin să zâmbesc atunci când unii încearcă să îmi dea lecţii despre drepturile omului. În secolul 21, aud declaraţii în spaţiul public în care se dau directive judecătorilor ce să facă, cum să facă. În secolul 21, aud declaraţii în spaţiul public că ar trebui reincriminate insulta şi calomnia. Aud declaraţii în spaţiul public că ar trebui desfiinţate hotărârile judecătoreşti irevocabile. Vi se pare că suntem pregătiţi pentru a ne respecta obligaţiile pe care ni le-am asumat pe plan internaţional?", a spus Tarcea, la sediul Instanţei supreme, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor.
"Lumea trebuie să fie conştientă de faptul că judecătorii au suficientă verticalitate ca să nu fie influenţaţi în soluţiile lor de niciun fel de declaraţii şi să judece numai potrivit probelor din dosar", a adăugat Cristina Tarcea.
Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat miercuri că Tarcea ar trebui să predea locul din fruntea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie "cuiva care trăieşte şi gândeşte ca în secolul 21".
Tăriceanu a criticat, într-o postare pe Facebook, declaraţia Cristinei Tarcea potrivit căreia "România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să îşi asume nişte obligaţii internaţionale", ea exemplificând cu Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, despre care a spus că ţara noastră a ratificat-o "de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei".
"Aceste declaraţii stupefiante nu sunt scăpări, ele devoalează mentalităţile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de împrejurări, în funcţii-cheie ale statului. Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft, ori mai rău de atât. Aşa putem înţelege şi cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justiţiei cu serviciile: pentru că au emanat din minţile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Prună, Tarcea şi ale altora ca ei. Şi pentru că mentalităţi atât de viciate e prea târziu să mai fie schimbate, soluţia e una singură: doamna Tarcea să ne lase şi să predea locul din fruntea ÎCCJ cuiva care trăieşte şi gândeşte ca în secolul 21", a spus preşedintele Senatului. 

AGERPRES

×