x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Şeful OLAF: Ancheta împotriva lui Liviu Dragnea, "exemplul perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale"

Şeful OLAF: Ancheta împotriva lui Liviu Dragnea, "exemplul perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale"

13 Noi 2017   •   18:01
Şeful OLAF: Ancheta împotriva lui Liviu Dragnea, "exemplul perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale"

Ancheta care îl vizează pe preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) din România, Liviu Dragnea, este un "exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale", a transmis luni directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă, Nicholas Ilett, după ce DNA a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârşite în dosarul 'Tel Drum' în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman. 

"Această investigaţie este un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale. OLAF a desfăşurat investigaţii amănunţite care sperăm că vor avea un puternic efect de descurajare", a adăugat Nicholas Ilett, citat într-un comunicat publicat pe site-ul OLAF. 

Contribuţia OLAF la rezultatul anchetei a fost evidenţiată de DNA, se menţionează în comunicatul citat. 

"DNA a explicat că acest caz a venit ca rezultat a două investigaţii desfăşurate de OLAF asupra unor proiecte finanţate de Fondul European pentru Dezvoltare Regională pentru construcţia de drumuri în România, care au fost încheiate în mai şi septembrie 2016", se mai arată în comunicat. 

OLAF precizează că a descoperit dovezi care arată o înţelegere secretă între beneficiarii fondurilor, oficiali publici şi contractor, inclusiv documente falsificate în timpul procedurii de achiziţie. 

"Unele dintre aceste documente au fost de asemenea folosite pentru a susţine solicitarea pe care beneficiarul a înaintat-o Autorităţii de Management, rezultând în plata a 21 de milioane europene din fonduri ale UE", a subliniat OLAF. 

"Investigaţiile OLAF s-au încheiat cu o recomandare financiară către Directoratul General pentru Politică Regională şi Urbană de a recupera toate cele 21 de milioane de euro, şi cu recomandări judiciare către Direcţia Naţională Anticorupţie din România de a iniţia acţiuni judiciare în acest dosar", se mai menţionează în comunicat. 

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare, a informat luni DNA. 

DNA a mai precizat că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

AGERPRES

×