x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Senat: Transmiterea, fără acord, a imaginii intime a unei persoane pentru a-i provoca suferinţă, incriminată

Senat: Transmiterea, fără acord, a imaginii intime a unei persoane pentru a-i provoca suferinţă, incriminată

21 Oct 2019   •   20:59
Senat: Transmiterea, fără acord, a imaginii intime a unei persoane pentru a-i provoca suferinţă, incriminată

Senatul a adoptat, în unanimitate, cu 97 de voturi „pentru”, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru completarea art. 226 din Codul penal prin care este incriminată divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau ştirbirea imaginii sale.

Aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, prevede proiectul de lege.

„Consimţământul la furnizarea unei imagini într-un anumit context nu echivalează cu consimţământul distribuirii acesteia în alt context, cu atât mai puţin al distribuirii acesteia către public. (...) Propunerea legislativă nu doreşte incriminarea oricărui tip de distribuire ilegală de imagini intime ale unei persoane, ci distribuirea în scopul special al răzbunării, umilirii, intimidării, hărţuirii etc. Prin urmare nu priveşte distribuirea din culpă sau neglijenţă, căci altfel s-ar încălca principiul proporţionalităţii sancţiunii”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: senat imagini intime