x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiționat din închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiționat din închisoare

27 Mar 2020   •   15:39
Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiționat din închisoare

Sorin Ovidiu Vintu va fi eliberat din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Municipiului București (TMB) a admis solicitarea sa. Omul de afaceri se afla în spatele gratiilor pentru a executa o pedeapsă de 10 ani de închisoare.În prezent, este judecat pentru că i-ar fi dat mită lui Bogdan Olteanu.

În 8 ianuarie, Judecătoria Sectorului 5 a decis să respingă propunerea de eliberare condiționată în cazul lui Sorin Ovidiiu Vîntu, „ca neîntemeiată”.

Ulterior, omul de afaceri a făcut contestație la Tribunalul Capitalei, instanță superioadă care i-a admis, vineri, cererea.

Decizia este definitivă, motiv pentru care Vîntu va părăsi penitenciarul.

În 26 aprilie 2018, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind stabilit la peste 12 milioane de euro.

Judecătorii Curții de Apel București au contopit toate pedepsele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, dispunând pentru acesta o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare în dosarul patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA.

Acesta este cel de-al cincilea dosar în care omul de afaceri a fost condamnat.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arătau, la data trimiterii rechizitoriului în instanţă, că în perioada 2005 - 2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit un grup infracţional organizat ce a avut drept scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia.

Fondurile au fost folosite în dauna Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA şi implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat la acel moment de Vîntu şi ulterior de Luca, la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), acţiunile Asociaţiei Salariaţilor diminuându-se de la 50 la 25 la sută, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În 19 decembrie 2018, omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA, într-un alt dosar, în care este acuzat că i-a dat mită un milion de euro fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sorin ovidiu vintu