x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Spitalul 9, secția anexă - Denunțuri DNA

Spitalul 9, secția anexă - Denunțuri DNA

de Dan Constantin    |    18 Aug 2016   •   15:13
Spitalul 9, secția anexă - Denunțuri DNA
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Unul dintre foștii șefi ai DNA spunea că un dosar se face greu. Daniel Morar, stimulat de întrebările servite ca la volei de ridicătorul Ghinea, susținea că nu se poate deschide un dosar fără nimic în spate. ,,Un dosar se construiește în timp, un dosar trebuie să aibă probe și nu se oprește la nivelul procurorilor”, ne explică Morar mersul lucrurilor în anticorupția românească în volumul apologetic ,,Eu votez DNA!”. Se vor fi schimbat obiceiurile procedurale după plecarea lui Morar din ,,Valea Plângerii” devenită prin cazuri notorii și locul de adunare al unor persoane cu vădite deranjamente la mansardă utilizate pentru startul dosarelor?

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a ieșit la atac folosind ,,armele” procurorilor anticorupție care au dat drumul ,,pe surse” la probele din dosar. Egalitatea de șanse în fața instanței, existentă în teorie, i-a luat prin surprindere la proba practică pe acuzatorii puși în fața situației inedite de a ieși pe strada mare de mână cu denunțătorul. Catastrofă! Persoana care a adus-o pe Olguța Vasilescu în noaptea arestului și susține pe cârca lui eșafodajul dosarului dă semne de oboseală. Desigur, orice om poate trece prin astenii de primăvară, dar anotimpurile se duc și simptomele rămân. Vasilescu anunță că va cere expertizarea psihiatrică a denunțătorului. Nici Becheru nu se lasă și replică - de acord, dar să meargă de mână cu primarul la doctorii de cap. De regulă, în anchete se folosește detectorul de minciuni, acum introducem o nouă specialitate - detectarea sticleților!

Dosarului Fațada îi cad țiglele de pe casă!

Stenogramele din dosarul de “maximă corupție de la Craiova”, difuzate de cercetata Olguța Vasilescu aduc în prim-plan personaje bântuite de spaime istorice și tehnologice. Președintele asociaţiei de proprietari a blocului Romarta este terorizat de ,,babalâcii comuniști care vin să ceară chitanțe”. Totuși, opt locatari dintre cei peste o sută ai blocului sunt solidari cu denunțătorul și formează ,,unanimitatea” care cere acte de la sponsorul cu bidineaua pentru a nu fi târâți în vreo afacere cu droguri și spălare de bani!! Stenogramele nu sunt din foaia de observație a Spitalului 9, ci sunt certificate de ofițerul Smarandache de la DNA, potrivit înregistrării din 4 aprilie 2014. Pe baza lor s-a cerut arestarea Olguței Vasilescu.

La Secţia Denunțători pot fi internați și alți pacienți. Denunțătorul care a redeschis dosarul lui Dan Voiculescu, din care s-a născut farsa judiciară Telepatia, avea o dragoste nebună pentru rațele pe care le creștea în apartament! Procurorul Eva, nebun după bani și ros de gelozii, face rechizitoriul pasat judecătoarei cu zâmbet ciudat. Denunțătorul primarului de Voluntari, Pandele, nu recunoaște semnătura și denunțul. Lista continuă, paturile sunt deja ocupate!

Psihologi pentru selecția procurorilor DNA

La admiterea în DNA, spune Daniel Morar, participau și psihologi. Unul a remarcat: ,,Aveam impresia că procurorii sunt oameni siguri pe ei, că sunt oameni puternici. Or, văd la interviuri oameni emotivi, oameni nesiguri, oameni care, dând răspunsuri, par că întreabă mai mult decât răspund”. De multe ori, la psihiatrie se confundă doctorul cu pacientul...

Olguţa şi Becheru, primarul se luptă în instanţă cu denunţătorul care vrea tencuiala la bloc fără droguri

×