x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Suceava: Ţigări de contrabandă confiscate; un autoturism folosit de infractori, indisponibilizat

Suceava: Ţigări de contrabandă confiscate; un autoturism folosit de infractori, indisponibilizat

12 Aug 2016   •   17:37
Suceava: Ţigări de contrabandă confiscate; un autoturism folosit de infractori, indisponibilizat

Poliţiştii suceveni au confiscat 15.000 pachete de ţigări de contrabandă şi au indisponibilizat un autoturism de teren folosit în activitatea infracţională, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, vineri, de Biroul de presă al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, în cadrul Planului de acţiune ''Blocada 2016'', la nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus şi a posturilor de poliţie arondate s-a organizat, miercuri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă cu tutun de provenienţă extracomunitară în zona comunei Ulma - oraşul Vicovu de Sus.

În cadrul acţiunii s-au organizat mai multe filtre rutiere şi au fost obţinute date şi informaţii cu privire la efectuarea unui transport de ţigarete de contrabandă, cu un autoturism de teren, pe traseul Lupcina-Nisipitu de pe raza comunei Ulma.

În vederea valorificării acestei informaţii, la nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul subunităţii şi a posturilor arondate, care a acţionat pe raza comunei Ulma.

Astfel, poliţiştii implicaţi în acţiune au organizat un filtru pe toate drumurile forestiere de pe traseul Lupcina-Nisipitu, iar într-un pârâu din proximitatea drumului forestier Hrabusna a fost identificat abandonat un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia se aflau mai multe colete în care se aflau ţigarete.

După efectuarea cercetării la faţa locului, autoturismul de teren a fost transportat la sediul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, iar în urma inventarierii coletelor din interiorul acestuia a rezultat faptul că acestea conţin un număr de 15.000 pachete ţigarete fără banderole fiscale (300.000 bucăţi ţigarete), acestea fiind depuse la camera de corpuri delicte.

Autoturismul de teren înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de aproximativ 3.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus. Cercetările sunt continuate cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

AGERPRES

×