x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CCR amână, pentru a șasea oară, decizia pe Codurile Penale

CCR amână, pentru a șasea oară, decizia pe Codurile Penale

10 Iul 2019   •   11:14
CCR amână, pentru a șasea oară, decizia pe Codurile Penale

UPDATE Curtea Constituţională a României a amânat, pentru joi, dezbaterile pe sesizările formulate de USR, PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală, anunță Agerpres.

Este pentru a şasea oară când CCR amână dezbaterile în acest caz.

 

Stire initiala CCR amână, pentru a șasea oară, decizia pe Codurile Penale, potrivit surselor Antena 3.

Va avea loc o şedinţă scurtă, astăzi, în condiţiile în care s-a constituit o majoritate între judecătorii CCR, care cere amânarea până mâine prntru luarea unei decizii, potrivit surselor Antena 3. Sunt discuții aprinse pe modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală.

Aşadar, nici astăzi nu va fi luată o decizie pe cele două sesizări venite din partea Opoziţiei, dar şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Mâine, după prânz, se vor întruni din nou cei nouă judecători ai Curţii. Mai au o săptămână până intră în vacanţa judecătorească. Unii judecători cer amânarea unei decizii până în septembrie.

Sesizările se referă la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

×