x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tânără amendată cu 5.500 de lei, după ce a alertat în mod fals autorităţile, susţinând că este sechestrată

Tânără amendată cu 5.500 de lei, după ce a alertat în mod fals autorităţile, susţinând că este sechestrată

05 Noi 2019   •   13:59
Tânără amendată cu 5.500 de lei, după ce a alertat în mod fals autorităţile, susţinând că este sechestrată

O femeie care a alertat în mod fals autorităţile, pretinzând că este lipsită de libertate într-o casă din municipiul Alba Iulia, fiind căutată de 20 de poliţişti şi jandarmi, a fost amendată cu 5.500 de lei, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, femeia a sunat, duminică seara, la 112 şi a susţinut că este lipsită de libertate într-o casă din Alba Iulia, spunând că nu cunoaşte adresa. Femeia şi-a dat un nume fals, iar ulterior efectuării apelului şi-a închis telefonul şi nu a mai putut fi contactată.

"La activităţile de verificare a celor reclamate şi de localizare a apelului şi a apelantei, au fost implicaţi 16 poliţişti şi patru jandarmi, care au fost sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale şi de cei ai Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiei Alba Iulia", menţionează reprezentanţii IPJ Alba.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat-o, ulterior, pe apelantă, o tânără în vârstă de 28 de ani.

"Femeia le-a declarat poliţiştilor că s-a certat cu concubinul său, care ar fi înşelat-o, şi, pe fondul supărării şi pentru a se răzbuna pe acesta, a sunat la 112. Poliţiştii au sancţionat-o contravenţional, pentru apelare abuzivă şi alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă în valoare de 5.500 de lei, conform prevederilor OUG 34 din 2008", mai transmit reprezentanţii IPJ Alba.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: amenda apel fals 112