x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Teodorovici: OUG 114 va fi modificată pe partea de energie

Teodorovici: OUG 114 va fi modificată pe partea de energie

26 Mar 2019   •   11:20
Teodorovici: OUG 114 va fi modificată pe partea de energie

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Energiei, Anton Anton, s-au contrazis în aceeaşi conferinţă pe tema modificărilor OUG 114 pe partea de energie, Teodorovici susţinând că a primit de la Ministerul Energiei propuneri de schimbări în acest domeniu, în timp ce Anton a precizat că nu se aşteaptă la nicio modificare.

Anton a fost întrebat de moderatorul conferinţei, înainte de venirea lui Teodorovici, ce se va modifica pe partea de energie din OUG 114.

"Cred că asta era întrebarea pentru Teodorovici. OUG încearcă să limiteze pentru doi ani o creştere nejustificată şi neaşteptată a preţurilor la energia electrică şi gaze, asta face OUG 114. Din acest punct de vedere nu ne aşteptăm să facem nicio modificare, este scopul pentru care am făcut ordonanţa, cu băncile nu e problema mea", a spus Anton.

Între timp, la conferinţă a apărut şi Teodorovici, care a fost întrebat acelaşi lucru.

"Joi, în şedinţa de Guvern, va fi un proiect de modificare a OUG 114. Pentru partea de energie, aseară am primit propuneri de modificare din partea Ministerului Energiei", a spus Teodorovici.

Jurnaliştii i-au atras atenţia lui Teodorovici că, în lipsa sa, Anton a anunţat deja că nu vor fi schimbări pe partea de energie, însă ministrul Finanţelor i s-a adresat omologului de la Energie: "Vă rog să le spuneţi ce mi-aţi trimis aseară" şi a întors microfonul spre Anton, care nu a dat niciun răspuns.

Guvernul de la Bucureşti a decis în luna decembrie 2018, prin Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile fiscal-bugetare, plafonarea la 68 de lei/MWh a preţului la gaze pentru următorii trei ani pentru toţi consumatorii casnici. Pentru consumatorii industriali preţul va fi, de asemenea, plafonat însă va fi un mix între preţul de 68 de lei pentru consumatorii industriali, preţul de import şi costul de înmagazinare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici