x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader despre interviurile pentru procuror general: Probabil înainte sau după moţiune vom da un răspuns

Toader despre interviurile pentru procuror general: Probabil înainte sau după moţiune vom da un răspuns

10 Apr 2019   •   09:44
Toader despre interviurile pentru procuror general: Probabil înainte sau după moţiune vom da un răspuns

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că înainte sau după moţiunea simplă din Senat la adresa sa va da un răspuns în legătură cu rezultatul interviurilor pentru funcţia de procuror general.

''Cel mai probabil, astăzi vom comunica şi un răspuns. În cursul zilei de azi, probabil înainte sau după moţiune, vom da un răspuns", a spus Tudorel Toader, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei.

La sediul MJ, au sosit doi dintre candidaţii la funcţia de procuror general - Daniel Horodniceanu şi Augustin Lazăr.

Actualul procuror general, Augustin Lazăr, care candidează pentru un nou mandat la şefia PÎCCJ, a spus că nu are emoţii în legătură cu acest interviu.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu - susţin miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Fiecare candidat va avea la dispoziţie aproximativ 30 de minute pentru a face o prezentare a Ministerului Public, a eventualelor disfuncţii şi vulnerabilităţi identificate, dar şi propuneri de remediere a acestora, după care vor răspunde întrebărilor puse de membrii comisiei de examinare.

Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, în vederea obţinerii avizului, urmând ca, după obţinerea acestuia, Tudorel Toader să înainteze propunerea preşedintelui României. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader