x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader despre o eventuală sesizare a CCR cu privire la revocarea lui Kovesi: Eu sunt pregătit

Toader despre o eventuală sesizare a CCR cu privire la revocarea lui Kovesi: Eu sunt pregătit

12 Mar 2018   •   18:40
Toader despre o eventuală sesizare a CCR cu privire la revocarea lui Kovesi: Eu sunt pregătit

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni că este pregătit să sesizeze Curtea Constituţională a României în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu dă curs solicitării de revocare a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, precizând că aşteaptă motivarea avizului dat de Secţia pentru procurori a CSM şi decizia şefului statului.

Întrebat dacă este pregătit să sesizeze Curtea Constituţională în cazul în care preşedintele nu va da curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, Toader a răspuns: "Da, eu sunt pregătit". 

"(...) Aşteptăm motivarea secţiei de procurori, spuneam şi chiar cred că hotărârea a fost luată în câteva minute, dar motivarea durează de vreo două săptămâni, pentru că e dificil să motivezi contra evidenţei. E dificil să feliciţi pe cineva pe motivul că a încălcat de trei ori Constituţia. Adică trei conflicte juridice de natură constituţională în jumătate de an de aceeaşi persoană între puterile statului, chiar dacă al treilea Curtea a zis: se respinge. Dar considerentele sunt ad litteram ca în decizia 68 de admitere. Prin urmare, să aşteptăm motivarea Secţiei de procurori, să aşteptăm hotărârea preşedintelui, după care decidem. (...) Vom vedea atunci şi vom proceda în consecinţă", a declarat Tudorel Toader într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe 22 februarie că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''. 

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ pe 27 februarie propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Kovesi, a anunţat vicepreşedintele CSM, procurorul Codruţ Olaru. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader