x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader despre selecţia pentru şefia DNA: Niciun candidat inscris

Toader despre selecţia pentru şefia DNA: Niciun candidat inscris

20 Aug 2018   •   09:41
Toader despre selecţia pentru şefia DNA: Niciun candidat inscris

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că, până în prezent, niciun procuror nu s-a înscris la selecţia pentru funcţia de şef al DNA. "M-am interesat la Direcţia de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. (...) Sunt convins că vor fi", a spus Toader. 

 

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Potrivit MJ, noua procedură se va desfăşura în perioada 6 august - 6 septembrie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv. 

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată. 

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA. 

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.  AGERPRES

×