x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader: Imediat după modificarea OUG 7 voi declanşa procedura de selecţie a unui nou procuror general

Toader: Imediat după modificarea OUG 7 voi declanşa procedura de selecţie a unui nou procuror general

01 Mar 2019   •   08:10
Toader: Imediat după modificarea OUG 7 voi declanşa procedura de selecţie a unui nou procuror general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi seara, că imediat după adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă ce va modifica OUG 7/2019, va declanşa procedura de selecţie a unui nou procuror general al României.


"Am avut în vedere abrogarea acestui articol 54. Dacă eu în ziua aceea anunţam pe pagina de Internet a MJ, trebuia să merg pe procedura de la momentul acela, adică să se poată înscrie şi judecători la funcţia de procuror general. Ştiam că va urma abrogarea, şi atunci am amânat declanşarea oficială a procedurii ca să mergem pe procedura astfel cum va fi modificată şi săptămâna viitoare sunt convins că Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă de modificare a OUG 7 şi imediat voi avea anunţul pregătit, imediat voi declanşa procedura de selecţie după regulile legale în vigoare la momentul acela", a spus Toader într-un interviu la Antena 3.

El a explicat că va declanşa procedura de selecţie a unui nou procuror general pentru a putea fi îndeplinite toate procedurile şi pentru a-i da timp preşedintelui să studieze propunerea.

"Am declarat că declanşez procedura de numire, selecţie a unui nou candidat pentru funcţia de procuror general pentru ca până la expirarea mandatului să îndeplinim procedurile legale de selecţie, să lăsăm timpul necesar preşedintelui pentru analiză şi eventual pentru validarea propunerii, pentru emiterea decretului de numire a celui pe care îl voi propune candidat pentru procuror general", a afirmat Toader.

Ministrul Justiţiei a declarat joi că a fost elaborată o nouă ordonanţă de urgenţă, care va abroga mai multe prevederi din OUG 7/2019 care fac obiectul protestului magistraţilor. El a precizat că noua ordonanţă va fi prezentată premierului pe 1 martie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader