x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader: Rămân la minister câtă vreme îmi pot îndeplini misiunea pentru care am fost chemat

Toader: Rămân la minister câtă vreme îmi pot îndeplini misiunea pentru care am fost chemat

06 Mar 2019   •   05:53
Toader: Rămân la minister câtă vreme îmi pot îndeplini misiunea pentru care am fost chemat

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi că va rămâne în funcţie atâta timp cât îşi va putea îndeplini misiunea pe care o are.

"Eu înţeleg (...) că dincolo de ceea ce spunem, gândim şi alte lucruri. Dincolo de ceea ce Constituţia ne cere, poate avem şi alte aşteptări. (...) Rămân la minister câtă vreme îmi pot îndeplini misiunea pentru care am fost chemat. Nimeni nu mi-a arătat niciodată, în calitate de ministru, în calitate de fost judecător al Curţii (Curţii Constituţionale - n.r.), 'iată ce soluţii neconstituţionale ai propus (...), iată ce tergiversări au existat'", a spus Toader într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a adăugat că îşi va îndeplini atribuţiile până în momentul în care numele succesorului său va fi publicat în Monitorul Oficial.

"Eu rămân ministru al Justiţiei până în momentul în care în Monitorul Oficial va apărea numele altui ministru al Justiţiei, când va fi desemnat altcineva. În momentul acela, o procedură pe care fiecare ministru o începe şi o sfârşeşte, predă documentele (...) succesorului său. Ultimul gest pe care îl face: predă sigiliul", a precizat Tudorel Toader.

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor iar votul final va fi dat miercuri. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader