x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader spune că a fost consultat de Augustin Lazăr înainte de a o numi pe Anca Jurma şef interimar la DNA

Toader spune că a fost consultat de Augustin Lazăr înainte de a o numi pe Anca Jurma şef interimar la DNA

23 Iul 2018   •   10:11
Toader spune că a fost consultat de Augustin Lazăr înainte de a o numi pe Anca Jurma şef interimar la DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că procurorul general Augustin Lazăr l-a consultat înainte de a o numi pe Anca Jurma în funcţia de procuror şef interimar al DNA. 


Toader a fost întrebat luni de jurnalişti, înainte de a intra în sediul MJ, ce părere are despre întâlnirea pe care Anca Jurma a avut-o recent cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. 

"Cred că ar trebui să întrebaţi ierarhic. Doamna procuror Anca Jurma, pe care o cunosc, ca să vă spun, într-o discuţie cu procurorul general, când a propus-o ca interimar, în prealabil m-a consultat, m-a întrebat, i-am spus mai în glumă, mai în serios: 'Vedeţi că şi lui Anca Jurma i-am fost în comisia de doctorat'. Părerea mea - să întrebaţi în ordine ierarhică. Are un şef, un procuror general, care poate să vă răspundă la această întrebare", a spus Toader. 

Întrebat dacă Anca Jurma ar fi un bun candidat la şefia DNA, ministrul Justiţiei a afirmat: "Orice procuror care îndeplineşte condiţiile legale, orice procuror care îşi doreşte să-şi asume în chip decent această mare responsabilitate îşi poate depune candidatura. În primul rând, să vedem dacă se înscrie şi în al doilea rând nu mă pot antepronunţa". AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader