x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader: Voi publica răspunsul primit de la OECD

Toader: Voi publica răspunsul primit de la OECD

09 Iul 2018   •   08:39
Toader: Voi publica răspunsul primit de la OECD

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, intr-o postare pe Facebook, că va publica răspunsul primit de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), urmând a se vedea "cine deturnează adevărul". 

 

Pe 13 iunie, Tudorel Toader prezenta corespondenţa purtată cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în urma unor declaraţii pe care le-ar fi făcut un reprezentant al OECD, Drago Kos. Din corespondenţă rezulta că Drago Kos nu este şeful structurii anticorupţie din cadrul organizaţiei, iar afirmaţiile sale nu au fost făcute în numele OECD. 

"OECD, din corespondenţa purtată: Drago Kos nu este şeful structurii anticorupţie din OECD. Drago Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale. Drago Kos nu a vorbit în numele OECD!", scria ministrul Toader, tot pe Facebook. 

"Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile domnului Kos au fost reflectate de presa din România", mai preciza Toader, citând răspunsul OECD. Pe 4 iunie, ministrul Justiţiei anunţa că a transmis OECD o scrisoare prin care solicita să i se comunice dacă declaraţiile lui Drago Kos au fost făcute în numele organizaţiei. 

"Ameninţări de la OECD sau manipulări interne? Luni dimineaţă, mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmaţiile domnului Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, aşa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com. (...) Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că, în numele OECD, domnul Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanţei de contencios constituţional române. Totodată, aceeaşi publicaţie citează, atribuind aceleiaşi surse, de asemenea în numele OECD, afirmaţiile potrivit cărora 'Ministrul vostru al Justiţiei va învăţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare", transmitea Toader, pe Facebook. AGERPRES

×