x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tot ce trebuie să știi despre MALPRAXISUL MEDICAL. Cum faci un „dosar beton”?

Tot ce trebuie să știi despre MALPRAXISUL MEDICAL. Cum faci un „dosar beton”?

28 Aug 2019   •   18:58
Tot ce trebuie să știi despre MALPRAXISUL MEDICAL. Cum faci un „dosar beton”?

Neglijența este o teorie comună legală despre care putem vorbi atunci când evaluăm cine este vinovat într-un caz de delict. Cel mai eficient este să gândim un caz de delict din perspectiva unui caz de vătămare civilă.

Aşadar, ne vom îndrepta spre cei pregătiţi în domeniu.

Medicii și alte categorii profesionale din domeniul medical au datoria față de pacienții lor, de a le oferi un tratament conform cu standardul medical de îngrijire.

Standardul medical de îngrijire

Acesta este definit, în esenţă, ca acel nivel și tip de îngrijire pe care o persoană competentă și calificată, cu un fundal similar și în aceeași comunitate medicală, le-ar fi oferit în circumstanțele care au constituit presupusa situaţie de malpraxis.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Aşadar, putem constata o neglijența medicală atunci când un medic, un medic dentist, o asistentă medicală, un chirurg sau orice alt profesionist din domeniul medical se achită de standardul medical de îngrijire, îndeplind activitatea sa într-o manieră diferită, îndepărtându-se de la acest standard.

Citește și Copil mort după o operație simplă – s-a demarat ancheta

Pentru a corecta erorile comise asupra sa, pacientul constată neglijenţa şi poate încerca să acuze săvârşirea unui act de malpraxis. Atunci când doreşte să fie despăgubit de medicul pe care îl învinuieşte, are de urmat câţiva paşi pe care îi vom trece în revistă cu cu avocat Camelia Iusco de la „Codrean, Iusco, Jucan”, continuând demersul început de ceva vreme în ceea ce priveşte malpraxisul medical.

Dosarul beton sau aşa ceva

,...........................

Citește mai departe cum să faci cel mai bun DOSAR DE NEGLIJENȚĂ SAU MALPRAXIS MEDICAL

×