x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei persoane cercetate sub control judiciar într-un dosar ce vizează trafic de minori

Trei persoane cercetate sub control judiciar într-un dosar ce vizează trafic de minori

25 Iul 2019   •   13:48
Trei persoane cercetate sub control judiciar într-un dosar ce vizează trafic de minori

Trei persoane au fost puse sub control judiciar de procurorii DIICOT într-un dosar ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori.

Procurorii DIICOT Ploieşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza teritorială a localităţii Gherghiţa, judeţul Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care făcea trafic de minori.

"În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna iunie 2018, pe raza localităţii Gherghiţa, judeţul Prahova, a fost constituit un grup infracţional, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat în ceea priveşte recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, în vederea obţinerii de foloase materiale", se menţionează în comunicat.

Procurorii precizează că în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că exploatarea sexuală a celor 3 minore ar fi fost realizată atât prin intermediul unor anunţuri publicate pe site-uri de publicitate, cât şi prin plasarea victimelor în diferite locaţii, respectiv domiciliul clienţilor sau locuri de cazare.

"La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse, în vederea audierii, 29 de persoane, iar faţă de 3 inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", se mai arată în comunicatul DIICOT.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trafic de minori