x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tribunalul Bucureşti îndreaptă eroarea în sentinţa lui Oprescu, 5 ani şi 4 luni închisoare pentru fostul primar

Tribunalul Bucureşti îndreaptă eroarea în sentinţa lui Oprescu, 5 ani şi 4 luni închisoare pentru fostul primar

14 Mai 2019   •   13:00
Tribunalul Bucureşti îndreaptă eroarea în sentinţa lui Oprescu, 5 ani şi 4 luni închisoare pentru fostul primar

Tribunalul Bucureşti a anunţat marţi că a fost îndreptată eroarea materială în cazul sentinţei lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei fiind condamnat la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Iniţial, instanţa a informat luni că Oprescu a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani.

La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an şi 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie 5 ani şi 4 luni închisoare, însă judecătoarea Iosefina Pârvu a trecut în decizie 4 ani şi 4 luni închisoare.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Direcţiei economice din Primăria Generală, Florin Şupeală - director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca - fost şofer al lui Oprescu şi Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de Bogdan Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu