x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader: Au fost vizitatori ai arhivei SIPA care nu aveau certificate ORNISS

Tudorel Toader: Au fost vizitatori ai arhivei SIPA care nu aveau certificate ORNISS

03 Iul 2017   •   13:03
Tudorel Toader: Au fost vizitatori ai arhivei SIPA care nu aveau certificate ORNISS

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni că are cunoştinţă de faptul că au existat vizitatori ai arhivei SIPA care nu deţineau certificate ORNISS. 

"Eu ştiu că au fost vizitatori ai arhivei SIPA care, la momentul respectiv, nu aveau certificate ORNISS. (...) Am făcut de la momentul respectiv adresă la ORNISS să îmi dea cu nume, prenume şi CNP vizitatorilor şi aştept răspunsul dânşilor. Termenul legal este de 30 de zile, dar eu aş vrea cât mai repede şi în momentul acela voi trimite la procurori şi voi face public", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei. 

Toader a adăugat că încă nu a primit un răspuns scris din partea CSM cu privire la detaşarea unui magistrat la SIPA. 

"Am făcut adresă scrisă către CSM prin care le-am solicitat să se consulte cu asociaţiile profesionale, să caute pe cineva, un magistrat în funcţie, nu pensionar, care să aibă certificat ORNISS, să îşi dea acordul să fie detaşat pentru a face parte din comisie. Răspuns scris nu am primit. Verbal, doamna preşedintă mi-a spus că nu asta este voinţa dânşilor de a detaşa la Ministerul Justiţiei spre a face parte din comisie, ci îşi doresc o modificare a hotărârii de Guvern care să spună că un judecător, procuror, în numele CSM face parte din comisie, ceea ce ar fi cam acelaşi lucru", a precizat Toader. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader sipa orniss