x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader cere CSM un răspuns

Tudorel Toader cere CSM un răspuns

29 Aug 2018   •   08:15
Tudorel Toader cere CSM un răspuns

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, miercuri, ca va solicita CSM un răspuns oficial din care sa rezulte "cât de îngrijoraţi" au fost procurorii din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov de suspendare a deciziilor Curţii Constituţionale. 

 

"Îngrijorarea secvenţială a procurorilor din CSM! Pe data de 27 august 2018 declaram faptul ca "Ministerul Public s-a îndepărtat de rolul constituţional pe care îl are". Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM (din care face parte şi procurorul general de la PÎCCJ) au luat act cu îngrijorare de respectiva declaraţie. Astăzi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un răspuns oficial din care sa rezulte cât de îngrijoraţi au fost aceeaşi procurori din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov de suspendare a deciziilor Curţii Constituţionale!", a scris Toader pe Facebook. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) consideră că ultimele afirmaţii ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la activitatea procurorilor, pot afecta credibilitatea Ministerului Public. 

"Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului Justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora 'Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are, (...) s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti'. Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa Justiţiei din România. Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public", se arată într-un comunicat al CSM. AGERPRES. 

×