x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader, despre situația lui Augustin Lazăr: „Nu are ieșire din această situație juridică"

Tudorel Toader, despre situația lui Augustin Lazăr: „Nu are ieșire din această situație juridică"

28 Ian 2019   •   21:50
Tudorel Toader, despre situația lui Augustin Lazăr: „Nu are ieșire din această situație juridică"

Tudorel Toader a declarat, luni, la "Sinteza zilei" la Antena 3, că în momentul de față argumentele pentru demiterea lui Augustin Lazăr sunt mai convingătoare decât erau la momentul prezentării raportului care îl viza pe procurorul general.

"Eu îmi mențin toate afirmațiile, toate argumentele pe care le-am menționat în raportul de evaluare. Mai mult, cred că astăzi argumentele sunt mai consistente, mai convingătoare, mai puternice chiar decât la momentul în care am prezentat raportul de evaluare.

Decizia nr.358 referitoare la fostul procuror-șef DNA (Laura Codruța Kovesi, n.r.) este în opinia mea valabilă la indigo și cu evaluarea procurorului general. Nu mă refer la fapte, nu mă refer la actele care au fost reținute în sarcina unuia sau altuia. Ca numitor comun și unul și altul au avut temeiul juridic de evaluare din legile justiției. După aceea ambele evaluări s-au raportat la articolul 132 din Constituție, în care se vorbește de raportul dintre ministrul Justiției și Ministerul Public și procurori.

În mare parte, și actele reținute în sarcina celor doi sunt cam mult asemănătoare: conflict juridic - conflict juridic, lipsă de implicare managerială", a spus Tudorel Toader.

Potrivit lui Tudorel Toader, procurorul general Augustin Lazăr a învățat de la Laura Codruța Kovesi cum să amâne cât mai mult revocarea sa.

"Procurorul general a învățat ceva din experiența fostului procurorului-șef de la DNA și a zis că dacă președintele poate să refuze la nominalizare, la desemnare o dată pe motive de oportunitate, dacă președintele poate să refuze revocarea pe motive de legalitate sau de nelegalitate, atunci el și-a căutat motive de nelegalitate ca să amâne procedura. Sunt convins că pe fond nu are ieșire din această situație juridică", a subliniat Tudorel Toader.

 

×
Subiecte în articol: Augustin Lazăr tudorel toader