x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader spune că nu va înlocui cele două coduri penale, ci le va aduce modificări

Tudorel Toader spune că nu va înlocui cele două coduri penale, ci le va aduce modificări

13 Dec 2018   •   14:03
Tudorel Toader spune că nu va înlocui cele două coduri penale, ci le va aduce modificări

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dat explicaţii, joi, pe ordonanţa de urgenţă pe codurile penale, precizând că Guvernul nu va înlocui cele două coduri cu altele, ci va veni cu modificări pe ele. Toader a reiterat ideea potrivit căreia nu el decide dacă se dă sau nu OUG.

"Unii spun ceea ce ştiu, alţii ştiu ceea ce spun. Era undeva în vara lui 2010 când Parlamentul elaborase proiectul de lege pentru noua lege a Educaţiei, trecuse de Camera Deputaţilor şi urma votul final la Senat. În momentul acela, Guvernul a venit şi a elaborat un proiect de lege propriu pe care l-a promovat, Curtea a spus că nu poate Guvernul să preia de la legiuitori un act normativ aflat în adoptare finală. Astăzi, dacă vorbim de OUG pe coduri penale, Guvernul nu va veni să înlocuiască cele două cpduri cu alte coduri, cum era atunci când legea Parlamentului era înlocuită cu OUG Guvernului. De data asta, Guvernul, dacă va veni, nu va veni să înlocuiască acet Cod Penal cu altul, va veni cu modificări la ceea ce este în vigoare şi va rămâne în vigoare", a declarat Tudorel Toader, în Parlament.

Ministrul Justiţiei a explicat şi componenţa ordonanţei de urgenţă pe codurile penale.

"Dacă va fi o ordonanţă va fi cel mult cu trei elemente, două părţi trei elemente. Partea 1: modificarea Codului Penal, partea doi: modificarea Codului de Procedură Penală. 1. Modificarea în acord cu deciziile CCR. 2. Transpunerea celor două directive, confiscarea şi prezumţia de nevinovăţie şi 3 - preluarea unor soluţii legislative declarate constituţionale", a completat Toader.

Anterior, ministrul anunţase că nu ştie dacă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale va fi gata până la finalul anului, Toader precizând că în momentul acesta analizează să vadă în ce măsură reia proiecte de anul trecut.

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader