x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader susţine că nu a fost consultat în legătură cu sesizarea privind conflictul juridic între Parlament şi MP

Tudorel Toader susţine că nu a fost consultat în legătură cu sesizarea privind conflictul juridic între Parlament şi MP

09 Oct 2018   •   10:23
Tudorel Toader susţine că nu a fost consultat în legătură cu sesizarea privind conflictul juridic între Parlament şi MP

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat marţi că nu a fost consultat în legătură cu sesizarea făcută de preşedintele Camerei Deputaţilor la CCR referitoare la protocoalele de colaborare. 

Întrebat de jurnalişti, la intrare în CSM, dacă a fost consultat de Parlament referitor la sesizarea transmisă luni cu privire la protocolul SRI - Parchetul General, Toader a răspuns: "Nu. Astăzi am aflat şi eu. Până la urmă, Guvernul înţeleg că nu este parte şi atunci dânşii l-au redactat, l-au motivat, l-au depus". 

Luni, preşedintele Camerei Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională pentru soluţionarea unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public, pe tema protocolul SRI - Parchetul General. Sesizarea a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, în condiţiile în care Liviu Dragnea i-a delegat acestuia atribuţiile de preşedinte al forului legislativ pentru data de 8 octombrie. 

Curtea Constituţională a stabilit data de 22 octombrie ca termen de transmitere a punctelor de vedere în acest caz. 

Florin Iordache declara, în urmă cu câteva zile, în şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, că analizează posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale cu un conflict instituţional de natură constituţională pe tema protocoalelor de colaborare încheiate între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii, din 2009 şi 2016, susţinând că procurorul general a dat puteri sporite SRI, transformându-l în organ de urmărire penală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader