x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader: Un judecător poate să devină procuror la Parchetul European

Tudorel Toader: Un judecător poate să devină procuror la Parchetul European

22 Feb 2019   •   10:22
Tudorel Toader: Un judecător poate să devină procuror la Parchetul European

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că un judecător poate să devină procuror la Parchetul European, răspunzând astfel celor care critică o prevedere din ordonanţa de urgenţă care modifică legile Justiţiei.
"Un judecător poate să devină procuror european, potrivit Regulamentului UE de înfiinţare a Parchetului European!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.
Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a condamnat, joi, prevederile din OUG 7/2019 de modificare a legilor Justiţiei, susţinând că ordonanţa "încalcă principiul separării carierelor".
UNJR a criticat posibilitatea ca un judecător care a fost procuror în trecut să devină şef într-un parchet, considerând că acest fapt reprezintă o încălcare gravă a separării carierelor.
Potrivit judecătorilor, un principiu de bază introdus prin modificările aduse legilor Justiţiei în 2017-2018 a fost "separarea carierelor", pentru a se elimina confuzia dintre cele două cariere din autoritatea judecătorească, independente una de cealaltă. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader