x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Udrea la ieşirea de la DNA: Am fost chemată să extindă urmărirea penală după votul din Parlament

Udrea la ieşirea de la DNA: Am fost chemată să extindă urmărirea penală după votul din Parlament

21 Oct 2016   •   11:18
Udrea la ieşirea de la DNA: Am fost chemată să extindă urmărirea penală după votul din Parlament

Fostul ministru Elena Udrea a declarat că a fost chemată vineri la DNA pentru a i se comunica extinderea urmăririi penale, după ce deputaţii au aprobat cererea de urmărire penală în dosarul în care procurorii cercetează infracţiuni săvârşite în campania electorală din 2009.

Udrea a precizat, la ieşirea de la DNA, că nu a dat nicio declaraţie procurorilor.

"Am fost chemată să extindă urmărirea penală după votul din Parlament. Este cu atât mai mult evident că este un dosar de campanie, cu cât este clar că se doreşte urgentarea trimiterii în judecată fix în campania electorală. Deci, avem un agent electoral foarte eficient care se implică în campania electorală făcând dosare partidelor care nu ar trebui să intre în Parlament sau parlamentarilor, candidaţilor care nu ar trebui să intre în Parlament, conform dorinţei sistemului doamnei Kovesi, domnului Iohannis. Deci, avem partide care nu trebuie să intre în Parlament, au fost nominalizate PMP, ALDE, PRU şi, desigur, candidaţi care nu ar trebui să ajungă în Parlament, Elena Udrea. Acesta este un dosar de campanie electorală, se referă la campania electorală din 2009 şi are ca ţintă campania electorală din 2016", a susţinut Udrea.

Întrebată dacă se aşteaptă să mai fie şi alţi lideri politici suspectaţi sau cercetaţi pentru modul în care s-au finanţat campaniile electorale în trecut, Udrea a spus că da, dacă respectivii politicieni "încurcă planurile sistemului".

"Dacă vorbim de lideri politici care sunt din această categorie, a acelora care ar încurca planurile sistemului, da, mă aştept să fie acuzaţi de orice, inclusiv că au trecut pe roşu, doar să aibă dosare în campanie. Dacă vorbim de lideri politici ai partidelor favorizate astăzi, PNL, USR, cei care sunt gândiţi, sunt în planul acesta de preluare a puterii după 11 decembrie, atunci nu mă aştept să se întâmple absolut nimic, să nu fie deranjaţi nici măcar cu o adiere", a adăugat deputatul.

Udrea a afirmat că "ţinta" acestui dosar este fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Asta este ţinta: să afecteze imaginea preşedintelui Traian Băsescu, pentru că este şi Ioana Băsescu şi este vorba despre finanţarea campaniei din 2009, chiar dacă, în ceea ce priveşte ultimele acuzaţii, este vorba de finanţarea referendumului pentru 300 de parlamentari, nu finanţarea campaniei fostului preşedinte. Dar este campania din 2009, vorbim de Traian Băsescu, evident că ţinta este la Traian Băsescu, la PMP şi, în subsidiar, Udrea", a afirmat deputatul.

Rugată să lămurească dacă este vorba despre campania prezidenţială din 2009 sau despre referendum, ea a explicat că au fost făcute cheltuieli pentru publicitatea referendumului.

"Au fost afişate nişte panouri pe stradă cu campania pentru referendumul de reducere a Parlamentului, la asta se referă cheltuielile respective. Cel puţin în ceea ce priveşte acuzaţiile care mi se aduc, sunt cheltuieli făcute pentru publicitatea, promovarea referendumului de reducere a Parlamentului", a precizat Udrea. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea