x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Udrea și Bica, reținute în Costa Rica. Avocata Alinei Bica: „Nu se justifică o asemenea reținere agresivă”

Udrea și Bica, reținute în Costa Rica. Avocata Alinei Bica: „Nu se justifică o asemenea reținere agresivă”

04 Oct 2018   •   08:04

Avocatul Alinei Bica, Laura Vicol, susține că ”e ceva ciudat în această arestare”.

 

”Mi se pare foarte ciudată și intempestivă reacția autorităților. Se știa că cele două doamne se află în Costa Rica de atâta tâmp, aveau adresele date și totuși... această ridicare de pe stradă care mi-a adus aminte de prima ridicare a Alinei Bica.” a spus Laura Vicol la Antena 3.

Este cel puțin curios că au ridicat-o pe Elena Udrea de lângă copilul nou născut. Era lângă cărucior pe stradă și a fost ridicată și încătușată. Din punctul meu de vedere cred că o să aflăm elemente noi, pentru că altfel nu se justifică o asemenea reținere agresivă”, a mai spus avocata.

”Nu știu de ce nu au fost pur și simplu citate să se prezinte la o autoritate din Costa Rica. Există varianta extrădării pentru amândouă, dar pentru Elena Udrea copilul nou născut, există o lege în Costa Rica și copilul nu este despărțit de mamă, are deja cetățenie, va fi mai greu, dar pentru Alina Bica există această procedură începută și este posibil să fie finalizată prin trimiterea ei în țară.”

”Depinde de instanțele judecătorești de acolo cât va dura. Astăzi vor decide ce măsură vor lua pentru cele două, dacă se menține arestul sau se va da o altă măsură mai blândă, cum ar fi arestul la domiciliu și în funcție de măsura preventivă aplicată, eu cred că și procedura va fi în cursul ei firesc și nu în procedura de urgență” a încheiat avocata Laura Vicol intervenția la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea alina bica