x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un avocat cere test cu detectorul de minciuni pentru jurnalistul britanic Stuart Ramsay de la Sky News

Un avocat cere test cu detectorul de minciuni pentru jurnalistul britanic Stuart Ramsay de la Sky News

12 Aug 2016   •   16:22
Un avocat cere test cu detectorul de minciuni pentru jurnalistul britanic Stuart Ramsay de la Sky News

Avocatul lui Attila Csaba Pantics, unul dintre bărbaţii reţinuţi de procurorii DIICOT, a declarat vineri că va cere autorităţilor judiciare române ca jurnalistul Stuart Ramsay de la postul britanic de televiziune Sky News să fie supus testului cu detectorul de minciuni, pentru a afla dacă acesta spune adevărul.

Avocatul Marcel Vrabie a spus, la Curtea de Apel Bucureşti, că Attila Csaba Pantics şi ceilalţi doi bărbaţi reţinuţi în acest dosar, Levente Pantics şi Aurelian Szanto, au primit asigurări de la jurnaliştii britanici că la finalul reportajului se va menţiona faptul că personajele sunt fictive.

"Au vina că au participat la această farsă. Ei au crezut că, practic, nu li se va întâmpla nimic, pentru că au primit promisiunea fermă din partea domnului Szanto, care la rândul lui a vorbit cu reporterii englezi, că la finalul reportajului, în subsolul imaginii, va apărea precizarea că toate faptele şi personajele sunt fictive", a precizat avocatul Marcel Vrabie.

Avocatul a confirmat că va cere un test poligraf pentru jurnalistul Stuart Ramsay, cel care a condus echipa de la postul Sky News.

"Dacă domnul Stuart Ramsay va fi adus în faţa autorităţilor judiciare române, noi solicităm şi efectuarea unui test poligraf, un detector de minciuni, să vedem cine minte, pentru că eu cred foarte tare că domnul Csaba Pantics este foarte sincer. Şi el este dispus să fie supus testului poligraf. L-am întrebat şi nu este nicio problemă", a spus avocatul.

Marcel Vrabie a explicat că Csaba Pantics nu a fost atras de bani să apară în reportaj, deoarece el este economist, iar soţia este medic, cei doi având o afacere prosperă în oraşul Iernut.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca vineri cererea DIICOT de arestare a celor trei români care apar mascaţi în reportajul Sky News - Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics.

Cei trei au fost reţinuţi joi noaptea, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliştii britanici şi presupuşii traficanţi de arme, iar Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics apar în materialul Sky News cu feţele acoperite. Ei descriu şi manipulează armele de foc oferite spre vânzare.

×