x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un deputat a făcut plângere împotriva lui Ghiţă acuzând că l-a şantajat să voteze în favoarea sa în Parlament - surse

Un deputat a făcut plângere împotriva lui Ghiţă acuzând că l-a şantajat să voteze în favoarea sa în Parlament - surse

31 Mar 2016   •   20:47
Un deputat a făcut plângere împotriva lui Ghiţă acuzând că l-a şantajat să voteze în favoarea sa în Parlament - surse

Un deputat care s-a aflat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor a formulat o plângere împotriva lui Sebastian Ghiţă în care susţine că acesta l-a şantajat ameninţându-l că va divulga informaţii presupus compromiţătoare despre el dacă nu votează împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă, potrivit unor surse politice.

Surse politice au declarat, joi, pentru News.ro că unul dintre colegii din Parlament ai lui Sebastian Ghiţă l-a denunţat pe acesta şi a formulat oficial o plângere împotriva sa, în care îl acuză de şantaj pe deputatul independent Sebastian Ghiţă.

Potrivit surselor citate, parlamentarul susţine în plângerea sa că Sebastian Ghiţă l-ar fi ameninţat cu divulgarea unor informaţii presupus compromiţătoare în situaţia în care deputatul ar vota în favoarea încuviinţării reţinerii şi arestării preventive formulată de DNA pe numele lui Ghiţă.

Plângerea ar fi fost depusă de către deputat la o unitate de parchet, au precizat sursele citate.

Întrebat, joi după-amiază, la ieşirea de la DNA Ploieşti, dacă este adevărat că un coleg de-al său deputat l-ar fi reclamat pentru că l-ar fi şantajat să voteze în Parlament împotriva încuviinţării reţinerii şi arestării prevenitve, Ghiţă a răspuns: "Orice informaţie din dosar îmi este interzis să vă ofer".

Sebastian Ghiţă a fost chemat la DNA Ploieşti, joi, pentru a fi anunţat că procurorii au dispus în privinţa sa măsura controlului judiciar pe cauţiune, în valoare de 13 milioane de euro reprezentând aproximativ zece la sută din valoarea averii acestuia, estimată la 130 de milioane de euro. Potrivit DNA, această cauţiune trebuie achitată până în 6 aprilie.

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a respins, prin vot secret cu bile, cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiţă, făcute pentru cel de-al patrulea dosar penal deschis împotriva acestuia pentru dare de mită, şantaj, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii sau cumpărare de influenţă.

În acest dosar, sunt implicaţi mai mulţi politicieni, poliţişti şi procurori din judeţul Prahova, fiind cercetaţi în stare de arest preventiv procurorul Liviu Tudose, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, fostul adjunct al aceluiaşi parchet, Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova şi Viorel Dosarul, fostul şef al Poliţiei Prahova.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: sebastian ghita