x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un polițist din Bistrița a fost prins în timp ce primea mită

Un polițist din Bistrița a fost prins în timp ce primea mită

16 Oct 2019   •   11:09
Un polițist din Bistrița a fost prins în timp ce primea mită

Un agent principal din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 200 lei, de la un investigator sub acoperire, pentru a nu sancţiona o încălcare a legislaţiei rutiere, el fiind reţinut, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie. Poliţistul nu se află la prima abatere de acest gen, el fiind acuzat că a primit mită în cel puţin opt cazuri, dintre care trei de la investigatori sub acoperire, în cursul anilor 2018-2019.

"La data de 15.10.2019, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, împreună cu ofiţeri din cadrul Centrului Operaţional 3 Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, au realizat prinderea în flagrant a unui agent principal de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud - Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa, în timp ce a primit suma de 200 lei, cu titlu de mită, de la un investigator sub acoperire pentru a nu aplica măsurile legale pentru o abatere la regimul circulaţiei rutiere. Asupra acestuia s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (8 acte materiale dintre care 3 de la investigatori sub acoperire), pe care le-a comis pe parcursul anilor 2018-2019", se arată în comunicat.

Agentul principal de poliţie a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mita