x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE! Manevra DNA de revizuire a Raportului Inspecției Judiciare, nu a reușit!

UPDATE! Manevra DNA de revizuire a Raportului Inspecției Judiciare, nu a reușit!

de Dan Constantin    |    28 Mai 2020   •   11:11
UPDATE! Manevra DNA de revizuire a Raportului Inspecției Judiciare, nu a reușit!

UPDATE Plângerea prealabilă a DNA  adresată plenului CSM referitoare la Hotărârea 225 /15.10 2019  a fost retrimisă la comisia de specialitate pentru o nouă evaluare. 

Mai mulți membri ai CSM AU SOLICITAT DOCUMETELE PE BAZA CĂRORA S-AU FĂCUT SESIZĂRILE  PENTRU  DESCHIDEREA DE DOSARE DE INVESTIGARE A MAGISTRAȚILOR DE PROCURORII DNA. PENTRU ACEST MOTIV S-A PROPUS AMÂNAREA DISCUTĂRII acestui punct aflat pe ordinea de zi.

 Acestă cerere a fost combătută de șefa Parchetului General, Gabriela Scutea, de Ministrul Justiției Catălin Predoiu și de câțiva membri ai CSM- Ban, Kiss, CARE NU CONSIDERĂ NECESAR SĂ SE ȘTIE CE CUPRIND SESIZĂRILE, MULTE VENITE DE LA SRI , în baza protocoalelor secrete declarate neconstituționale de CCR.

 Prin VOT s-a decis amânarea analizei solicitării DNA CARE VIZA RAPORTUL INSPECȚIEI JUDICIARE privind dosarele deschise pentru cercetarea a mii de magistrați, inclusiv a unor membri ai CSM.

 

Stire initiala Din nou ședință cu scântei în plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi este înscris punctul care vizează „Plângere prealabilă a DNA privind Hotărârea 225/15.10 2019”. 

 Hotărârea respectivă se referă la un Raport al Inspecției judiciare privind dosarele DNA deschise pentru cercetarea unor fapte de corupție ale magistraților. Raportul a fost însușit de Plenul CSM și rămâne ca un document devastator  care descrie abuzurile la care au fost supuși numeroși magistrați, prin intruziune secretă în viața personală și profesională.

DNA dorește  acum ANULAREA CONCLUZIILOR DIN RAPORT, CU GIRUL CSM.

Dezbaterea a fost extrem de tensionată, mai mulți magistrați membri ai CSM SOLICITÂND AMÂNAREA  cererii DNA.

 TRANSMISIA PUBLICĂ A ȘEDINȚEI s-a ÎNTRERUPT.

×
Subiecte în articol: sedinta csm