x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui: Arme neletale, ridicate de poliţişti

Vaslui: Arme neletale, ridicate de poliţişti

12 Iun 2016   •   12:00
Vaslui: Arme neletale, ridicate de poliţişti

Poliţiştii specializaţi în arme, muniţii şi substanţe periculoase au ridicat trei arme neletale supuse autorizării, deţinute în mod ilegal de doi bărbaţi din comuna vasluiană Tutova.

Potrivit unui comunicat de presă remis duminică de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Postului de Poliţie Tutova, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat sâmbătă, 11 iunie, două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Bădeana, comuna Tutova, acţionând pentru combaterea infracţiunilor la regimul armelor şi muniţiilor.

'De la locuinţele a doi bărbaţi, în vârstă de 31 de ani, respectiv de 35 de ani, poliţiştii au ridicat trei arme neletale supuse autorizării, două pistoale şi o puşcă cu aer comprimat şi 1.005 diaboluri din plumb, bunuri deţinute contrar prevederilor legale. De asemenea, au fost găsite şi mai multe tipuri de plante şi substanţe susceptibile a avea efect halucinogen, în acest caz cercetările fiind preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui', precizează sursa citată.

Armele şi diabolurile au fost ridicate de poliţişti în vederea efectuării de cercetări în dosarul penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. În conformitate cu prevederile Codului Penal, deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: arme neletale confiscate