x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Vosganian consideră hazlie desfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Vosganian consideră hazlie desfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

29 Noi 2019   •   12:46
Vosganian consideră hazlie desfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, consideră că pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este nevoie de dezbatere parlamentară şi a catalogat drept "hazlie" intenţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de a solicita punctul de vedere al Curţilor de Apel.


Varujan Vosganian, care este şi liderul filialei ieşene a ALDE, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că formaţiunea politică nu va fi partenerul celor care doresc să desfiinţeze Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie "pe alte căi decât ale unei dezbateri în Parlament".

"Faptul că domnul Predoiu a solicitat punctul de vedere al Curţilor de Apel are în opinia mea o notă hazlie. E ca şi cum ai întreba şoferii dacă doresc să desfiinţeze poliţia rutieră. Nu procurorii şi judecătorii trebuie întrebaţi dacă doresc să se desfiinţeze secţia de investigare în domeniul infracţiunilor în justiţie. Ar trebui ca preşedintele, care proclamă această intenţie ca pe o soluţie salvatoare în justiţie, nu ştiu pe cine va salva o astfel de desfiinţare a acestei secţii, primul ministru şi ministrul Justiţiei, să ne explice cum văd ei responsabilizarea magistraţilor în lipsa unei astfel de secţii. Dacă ne reîntoarcem la situaţia de dinainte, în care procurorii nici nu se sinchiseau şi niciun abuz nu era sancţionat în niciun fel, nu cred că este soluţia cea mai bună. În privinţa asta, ALDE nu va accepta nicio formulă care să fie alta decât a dezbaterii parlamentare", a afirmat Varujan Vosganian.

El a subliniat că ALDE nu şi-a schimbat atitudinea în ceea ce priveşte reforma în justiţie.

"Noi nu regretăm că am avut un protocol de colaborare cu PSD. Regretăm faptul că el a evoluat cum a evoluat, dar faptul că ALDE a avut cu PSD o colaborare politică cu PSD a făcut ca acea "Cântare a României" a cătuşelor din 2014, 2015 şi 2016, cu intimidarea judecătorilor să se încheie. Aţi văzut că de cel puţin 2 ani la televizor nu mai vedem oameni în cătuşe, nu mai vedem capii procuraturii care se vânează unii pe alţii iar judecătorii deja judecă după capul lor fără să se uite îndărăt cu teamă că cineva poate să îi şantajeze. Ăsta este unul dintre marile câştiguri pe care l-a avut coaliţia dintre ALDE şi PSD", a declarat Varujan Vosganian. AGERPRES

×
Subiecte în articol: varujan vosganian