x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Zece migranți din Siria, descoperiți într-o autoutilitară pe autostrada A1. Doi cărăuși români au fost reținuți

Zece migranți din Siria, descoperiți într-o autoutilitară pe autostrada A1. Doi cărăuși români au fost reținuți

01 Mai 2020   •   16:02
Zece migranți din Siria, descoperiți într-o autoutilitară pe autostrada A1. Doi cărăuși români au fost reținuți

Zece migranți din Siria, care intenționau să ajungă în Austria, au fost depistați într-o autoutilitară la un filtru organizat pe autostrada A1, transmite Poliția de Frontieră, în cadrul unui comunicat de presă. Cei doi cărăuși români care îi transportau au fost reținuți.

„(…) polițiștii de frontieră împreună cu polițistii de la rutieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unei autoutilitară, care se deplasa spre municipiul Arad și despre care existau suspiciuni că transportă migranți din  municipiul Timișoara către frontiera cu Ungaria.”, se arată în comunicat.

Autoutilitara în care au fost găsiți cei 10 migranți era condusă de un cetățean roman, în vârstă de 22 de ani, însoțit fiind de un conational, în vârstă de 18 ani, ambii din județul Timiș.

Toate persoanele au fost conduse la sediul I.T.P.F Timișoara pentru continuarea cercetărilor.

„În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele ascunse sunt  cetățeni din Siria și au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, care au declarat că doreau să ajungă în Austria. Cei doi români au mai declarat că au preluat cetățenii străini din Timișoara și urmau să-i transporte într-o parcare de TIR de pe autostrada A1, pentru care urmau să primească suma 1.000 lei.”, se mai arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cercetările sunt effectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii „trecerea ilegală a frontierei de stat”, pentru cetățenii sirieni, și infracțiunea de trafic de migranți pentru cei doi români.

×