x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Zegrean: Cine crede că prin plecarea şefei DNA va scăpa de dosare este în eroare

Zegrean: Cine crede că prin plecarea şefei DNA va scăpa de dosare este în eroare

09 Iul 2018   •   12:13
Zegrean: Cine crede că prin plecarea şefei DNA va scăpa de dosare este în eroare

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) Augustin Zegrean a declarat luni, pentru AGERPRES, că semnarea de către şeful statului a decretului de revocare a Laurei Codruţa Kovesi nu reprezintă o victorie a nimănui şi că este "în eroare" cine crede că va scăpa de dosare prin plecarea şefei DNA. 

"Nu este o victorie a nimănui faptul că preşedintele a semnat astăzi decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, dimpotrivă, eu zic că e un lucru regretabil, pentru că persoana care a ocupat acest post a reuşit să-şi facă treaba cu prisosinţă acolo. Dar, vreau să cred că nu se va încheia aici lupta anticorupţie, (...) ci, dimpotrivă, omul care îi va lua locul va continua activitatea acestei instituţii", a spus Zegrean. 

El a afirmat că instituţiile sunt bine construite în România, bine consolidate. 

"Cine a crezut sau cine crede că prin plecarea şefei DNA-ului de acolo va scăpa de dosare sau va scăpa de răspundere este în eroare, pentru că sunt oricând alţi procurori care să facă acelaşi lucru. Ei sunt oameni pregătiţi şi ştiu ce au de făcut. Toate derapajele despre care s-a vorbit în presă probabil că se va renunţa la ele, nu se va mai vorbi despre ele, pentru că am impresia că multe dintre ele au fost inventate. Desigur, dacă se va pune problema ca cineva să răspundă pentru acele derapaje, eu cred că şi lucrurile acestea se vor rezolva, deci nu se schimbă nimic în domeniul acesta începând de astăzi, se schimbă doar conducătorul instituţiei şi lucrurile merg mai departe, asta e dorinţa mea şi asta este convingerea mea", a adăugat Zegrean. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA. "În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: augustin zegrean