x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 11 secţii de votare sunt deschise în România în cadrul alegerilor din Republica Moldova

11 secţii de votare sunt deschise în România în cadrul alegerilor din Republica Moldova

13 Noi 2016   •   10:59
11 secţii de votare sunt deschise în România în cadrul alegerilor din Republica Moldova

Cetăţenii Republicii Moldova îşi pot exprima, duminică, opţiunea de vot pentru noul preşedinte al ţării şi la cele 11 secţii de votare care sunt deschise în România pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale de peste Prut. 

Conform site-ului Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova, dintre cele 11 secţii de votare, două sunt în Bucureşti - una la sediul misiunii diplomatice de la Chişinău în România, iar cealaltă la Secţia Consulară. O a treia secţie de votare este deschisă la Iaşi, la Consulatul General. Moldovenii aflaţi în România mai pot vota la Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova. În fiecare dintre aceste oraşe este deschisă câte o secţie de votare. 

Cetăţenii din Republica Moldova sunt chemaţi duminică la urne pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, urmând să aleagă între Igor Dodon, candidatul propus al Partidului Socialiştilor (PSRM), şi Maia Sandu, candidata proeuropeană a PAS. 

Igor Dodon a câştigat primul tur de scrutin al alegerilor, desfăşurat la 30 octombrie, cu 47,98% din sufragii (680.550 de voturi), sub pragul de 50% necesar pentru a fi declarat învingător. Maia Sandu s-a plasat pe poziţia a doua, cu 38,71% din sufragii (549.152 de voturi), potrivit Agerpres.

Prezenţa la urne a fost de 50,95% şi este pentru prima dată după anul 2000 când cetăţenii îşi aleg prin vot direct preşedintele, acesta fiind până acum votat de Parlament.

Pe aceeaşi temă:

Alegeri în R. Moldova: S-au deschis secţiile de vot pentru al doilea tur al scrutinului prezidenţial

×