x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 18 elevi de la o şcoală din judeţul Buzău, duşi la spital după ce au mâncat la şcoală cornuri şi iaurt

18 elevi de la o şcoală din judeţul Buzău, duşi la spital după ce au mâncat la şcoală cornuri şi iaurt

16 Mar 2016   •   12:48
18 elevi de la o şcoală din judeţul Buzău, duşi la spital după ce au mâncat la şcoală cornuri şi iaurt
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Optsprezece elevi de la şcoala dintr-un sat al comunei buzoiene Ziduri au început să se simtă rău, miercuri, după ce ar fi mâncat cornuri şi iaurt la şcoală, pentru transportarea copiilor la spital fiind mobilizate şase ambulanţe şi autospeciala de transport victime multiple.

Potrivit unor surse medicale, ambulanţele au fost solicitate pentru 18 copii, cu vârste între 10 şi 12 ani, care au  început să se simtă rău, după ce ar fi mâncat iaurt şi cornuri, primite în cadrul programului guvernamental "Cornul şi laptele" desfăşurat în şcoli.  

Copiii ar prezenta dureri abdominale, greaţă, vărsături, stare de rău general, simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.  Conform surselor respective, copiii vor fi transportaţi cu salvările la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, fiind la o distanţă mai mică decât este Spitalul Judeţean Buzău.

Totodată, la şcoala din satul Zoiţa, comuna, Ziduri, va merge medicul epidemiolog Carmen Scântei, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, pentru a inspecta condiţiile de depozitare a produselor distribuite elevilor.  De asemenea, în zonă au fost mobilizate şi echipe de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău.

”Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău a luat legătura cu DSP, cu DSVSA, cu primarul comunei Ziduri şi cu spitalul din Râmnicu Sărat. A cerut buletinele de analize de la cei doi distribuitori care desfăşoară programul Laptele şi Cornul. Vor fi anchete, iar măsuri se vor lua după ce vom avea rezultate, aşteptăm concluziile controalelor declanşate de autorităţile cu rol în astfel de cazuri”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al CJ Buzău, Oana Ghimbăşanu.

În judeţul Buzău,  firmele care distribuie produsele în cadrul programului ”Laptele şi Cornul” sunt Meridian Agroind Râmnicu Sărat, care distribuie produsele lactate, şi Boromir, care distribuie produsele de panificaţie. Meridian Agroind Râmnicu Sărat are contract cu Consiliul Judeţean Buzău pentru distribuirea produselor lactate de la începutul programului guvernamental.

Sursa: news.ro

×