x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Panică la Hunedoara! 19 persoane, între care 6 copii, au rămas blocate în telecabina de pe Cetatea Deva

Panică la Hunedoara! 19 persoane, între care 6 copii, au rămas blocate în telecabina de pe Cetatea Deva

20 Aug 2018   •   18:04
Panică la Hunedoara! 19 persoane, între care 6 copii, au rămas blocate în telecabina de pe Cetatea Deva

Un număr de 19 persoane, dintre care şase sunt copii, au rămas blocate luni după-amiază în telecabina de pe Cetatea Deva, la faţa locului deplasându-se o echipă de pompieri alpinişti şi un echipaj medical de prim-ajutor, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. 

Incidentul a avut loc în momentul în care telecabina cobora de pe cetate. 

Pentru salvarea victimelor, pompierii militari au realizat un dispozitiv cu ajutorul căruia persoanele aflate în telecabină sunt aduse, pe rând, la sol, acţiunea fiind în desfăşurare. 

"Pompierii alpinişti au realizat un dispozitiv specific de salvare de la înălţime, alcătuit dintr-un braţ şi un coş de extracţie, cu ajutorul căruia desfăşoară o operaţiune eficientă de aducere rapidă la sol a turiştilor. În sprijinul turiştilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o autospecială de transport victime multiple", a informat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 

La o primă evaluare, turiştii nu par să prezinte probleme medicale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: persoane blocate telecabina cetatea deva