x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 2 răniți, în urma exploziei de la magistrala de gaz din Dolj

2 răniți, în urma exploziei de la magistrala de gaz din Dolj

15 Ian 2018   •   14:02
2 răniți, în urma exploziei de la magistrala de gaz din Dolj
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Două persoane au fost transportate, luni, la spital, în urma exploziei urmată de un incendiu la o conductă a unei staţii de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, opt maşini ale angajaţilor şi acoperişul sediului administrativ fiind distruse, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim. 

Potrivit sursei citate, cinci salariaţi ai societăţii respective au suferit leziuni minore în urma exploziei şi a intervenţiei preliminare până la sosirea pompierilor, doi dintre aceştia fiind transportaţi la spital pentru consultaţii de specialitate. 

"În acest moment, incendiul cauzat de explozie a fost lichidat, mai există o ardere controlată la gura conductei pentru a arde gazele rămase pe conductă. Opt maşini au fost distruse în totalitate, iar incendiul a afectat sediul societăţii, în sensul că acoperişul a ars în totalitate pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi. Gazele au fost oprite, sunt mai multe localităţi afectate, care nu au gaze. Urmează stabilirea cauzei incendiului şi stabilirea măsurilor prin care poate fi remediată situaţia", a spus Florin Chisim. 

Pompierii au intervenit luni la un incendiu izbucnit la o ţeavă de gaze a unei staţii de pompare a gazelor din localitatea Hurezani, unde a avut loc o explozie, mai multe autoturisme aflate în apropiere fiind afectate în urma evenimentului, potrivit IGSU. 

Conform sursei citate, din primele informaţii furnizate de martorii de la faţa locului, ar fi avut loc o explozie urmată de incendiu la ţeava de gaze. Flăcările s-au extins şi la sediul administrativ al societăţii comerciale. 

La faţa locului au intervenit trei echipaje ale ISU Gorj, cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două echipaje ale serviciului privat pentru situaţii de urgenţă al societăţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: explozie transgaz dolj raniti isu dolj hurezani