x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 20 de localităţi din Teleorman sunt afectate de inundaţii; pe patru drumuri - restricţii de circulaţie

20 de localităţi din Teleorman sunt afectate de inundaţii; pe patru drumuri - restricţii de circulaţie

28 Mar 2018   •   11:12
20 de localităţi din Teleorman sunt afectate de inundaţii; pe patru drumuri - restricţii de circulaţie

Inundaţiile au afectat 20 de localităţi teleormănene, iar pe DN 6 şi alte trei drumuri judeţene sunt restricţii de circulaţie din cauza apei de pe carosabil, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, remis miercuri AGERPRES. 

Conform sursei citate, drumurile închise sunt DJ 612B, pe raza localităţii Odobeasca, şi DJ 612A, pe raza localităţii Satu Vechi, iar cele restricţionate, pentru vehiculele sub 3,5 tone, sunt DJ 503 Drăgăneşti Vlaşca - Videle şi DN 6 (E70) Drăgăneşti Vlaşca - Bucureşti. 

În localitatea Drăgăneşti Vlaşca este stabilită o rută ocolitoare către Bucureşti, pe DC 18 Drăgăneşti Vlaşca - Comoara - Târnava, cu revenire pe DJ 503 Târnava - Videle, apoi cu continuare pe ruta Videle - Ghimpaţi - Bucureşti. 

Din cauza topirii rapide a zăpezii, a precipitaţiilor din ultima perioadă, a scurgerilor de pe versanţi ori a revărsării unor râuri, în mai multe localităţi din judeţul Teleorman s-au produs inundaţii locale care au afectat bunurile materiale ale cetăţenilor, au inundat curţile, anexele gospodăreşti şi fântânile. 

''Situaţia cu efectele inundaţiilor, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Teleorman se prezintă astfel: 20 de localităţi afectate (...), 3 locuinţe afectate (în Nanov şi Botoroaga), 10 anexe gospodăreşti (în Botoroaga), 109 curţi/grădini inundate şi tot atâtea fântâni, 270 ha de teren arabil (100 ha pe raza loc. Balaci şi 170 ha pe raza loc. Trivalea Moşteni), 60 de ha păşuni/fâneţe, 20 de podeţe şi 1 dig afectat (pe digul de vest al lacului Suhaia s-a produs o deversare coronament pe o lungime de cca. 10 m, cu lama apei de cca. 3-4 cm)'', a informat ISU Teleorman. 

Cele 20 de localităţi afectate de inundaţii sunt: Voievoda, Dulceanca, Mârzăneşti, Crevenicu, Coşoteni, Slăveşti, Prundu, Nanov, Ţigăneşti, Tătărăştii de Jos, Peretu, Turnu Măgurele, Călmăţuiu de Jos, Videle, Mavrodin, Balaci, Trivalea Moşteni, Botoroaga, Târnava şi Suhaia. 

Pompierii şi membri ai serviciilor locale pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru scoaterea apei din curţi şi case cu motopompe şi autospeciale. 

''Aseară (marţi seară, n.r.), în jurul orei 20.00, în localitatea Balaci, un bărbat de 59 de ani, cu probleme medicale, a fost văzut căzând în pârâul Burdea, apele acestuia fiind umflate ca urmare a precipitaţiilor abundente şi topirii rapide a zăpezii. Misiunea de căutare a persoanei dispărute a fost efectuată de către pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Dobroteşti (...). După aproximativ două ore, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit la aproximativ 100 m în aval, decesul fiind constatat de către personalul SAJ'', a mai informat ISU Teleorman. 

Situaţia din localităţile afectate de inundaţii este în continuare monitorizată de către autorităţile judeţene. 

Din cauza faptului că în localităţile afectate sunt mai multe fântâni inundate, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire. 

''În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale. În această perioadă, în zonele predispuse inundaţiei, îi sfătuim pe cetăţeni să respecte recomandările autorităţilor locale şi centrale şi să se informeze periodic asupra evoluţiei situaţiei hidrologice'', a precizat ISU Teleorman. AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii