x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 300 de locuri de muncă sunt valabile în Portugalia pentru șomerii din Gorj

300 de locuri de muncă sunt valabile în Portugalia pentru șomerii din Gorj

13 Ian 2017   •   14:50
300 de locuri de muncă sunt valabile în Portugalia pentru șomerii din Gorj

Un număr de 300 de locuri de muncă în Portugalia sunt puse la dispoziţia şomerilor prin intermediul reţelei EURES de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, se precizează într-un comunicat de presă remis, vineri, Agerpres. Potrivit sursei citate, este vorba de locuri de muncă în domeniul agricol, 280 pentru culegători de zmeură şi 20 pentru şefi de echipă. 

"AJOFM Gorj anunţă că sunt disponibile 300 de locuri de muncă în Portugalia, în domeniul agricol, selecţia urmând să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie, în municipiul Târgovişte. Durata contractului este de aproximativ 3 luni pentru culegători zmeură şi circa 3-6 luni pentru şefi de echipă, cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare", se precizează în comunicat.

Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţă în agricultură, în recoltarea zmeurei sau în munca în sere. Angajatorul asigură cazare contra cost - 1 euro/zi şi plata în avans a drumului până în Portugalia, aceasta deducându-se din primele salarii. Totodată, acesta asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârşitul campaniei. 

Salariul de bază pentru culegători zmeură (săptămâna de lucru de 40 de ore, 5 zile lucrătoare) este de 618,33 euro/brut/lună, salariul pentru culegători zmeură cu ore suplimentare (48 de ore săptămâna de lucru, 6 zile lucrătoare) fiind de 718,33 euro/brut/lună. Salariul pentru şefi de echipă se ridică la minim 691,71 euro/brut/lună - maxim 1.227 euro/brut/lună. 

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 ianuarie, iar data estimată de angajare este sfârşitul lunii februarie-începutul lunii martie 2017, se menţionează în comunicatul de presă. 

×