x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 5 bombe de aviaţie din Al Doilea Război Mondial, descoperite pe un şantier de construcţii

5 bombe de aviaţie din Al Doilea Război Mondial, descoperite pe un şantier de construcţii

10 Dec 2017   •   15:40
5 bombe de aviaţie din Al Doilea Război Mondial, descoperite pe un şantier de construcţii

Cinci bombe de aviaţie din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite de nişte muncitori care lucrau pe un şantier de construcţii din satul Costi din vecinătatea municipiului Galaţi, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă. 

Potrivit sursei citate, în urma anunţului primit, sâmbătă, la 112, la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică de la Detaşamentul de pompieri Galaţi, care a detectat şi transportat în poligonul Râpa Galbenă din comuna Braniştea în vederea distrugerii, patru bombe de aviaţie exploziv brizante, dintre care două de 50 kilograme şi două de 100 kilograme şi o bombă de aviaţie incendiară cu napalm. 

"Bombele incendiare nu pot fi depozitate, ci trebuie distruse imediat. De aceea, sâmbătă seara, toate cele cinci bombe au fost detonate în deplină siguranţă la poligonul Râpa Galbenă. La faţa locului au fost continuate activităţile de depistare, dar nu au mai fost găsite alte elemente de muniţie", a precizat Chiriţă. 

În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate pirotehniştii militari au descoperit, tot în satul Costi, şi distrus alte două bombe de aviaţie incendiare, cu napalm, de 50 kilograme fiecare. AGERPRES

×