x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 89 de deținuți, eliberați din Penitenciarul Giurgiu

89 de deținuți, eliberați din Penitenciarul Giurgiu

14 Noi 2017   •   18:17
89 de deținuți, eliberați din Penitenciarul Giurgiu

Un număr de 89 de deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu au fost puşi în libertate la termen, ca urmare a acordării beneficiilor compensatorii aplicate conform Legii 169/2017, ce a intrat în vigoare de aproximativ o lună, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Zinică. 

''Toate persoanele condamnate aflate în custodia Penitenciarului Giurgiu au intrat în aria de reglementare a Legii 69/2017, (...) astfel că, pentru fiecare 30 de zile de custodie în condiţii necorespunzătoare, persoanelor private de libertate li se consideră executate suplimentar şase zile din pedeapsa aplicată. De aproximativ o lună de zile, de la intrarea în vigoare a Legii 169/2017, 89 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Giurgiu au fost puşi în libertate la termen, ca urmare a acordării beneficiilor compensatorii, iar deţinuţii liberaţi erau condamnaţi pentru fapte cuprinse între doi şi 14 ani. Procesele verbale ale comisiei împreună cu cererile de liberare condiţionată ale persoanelor private de libertate au fost înaintate instanţelor de judecată competente'', a spus Zinică. 

El a menţionat că printre condiţiile considerate necorespunzătoare, potrivit legii, sunt cazarea unui deţinut într-un spaţiu mai mic sau egal cu patru metri pătraţi, lipsa accesului la activităţi în aer liber, la lumină naturală, aer suficient ori ventilaţie. 

Potrivit directorului Penitenciarului Giurgiu, Marius Lucian Fulga, spaţiul de cazare mai mic de patru metri pătraţi, pentru un deţinut, ar fi principalul motiv pentru care se acordă beneficiile compensatorii, în cazul instituţiei pe care o conduce. 

Penitenciarul Giurgiu a fost dat în folosinţă în anul 2000 şi are o capacitate de cazare de 1.700 de locuri. AGERPRES

×