x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident de muncă la fabrica de cherestea a companiei austriece Holzindustrie Schweighofe

Accident de muncă la fabrica de cherestea a companiei austriece Holzindustrie Schweighofe

16 Noi 2016   •   13:41
Accident de muncă la fabrica de cherestea a companiei austriece Holzindustrie Schweighofe

Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit zilele trecute într-un accident petrecut în incinta fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer, din localitatea covăsneană Reci, primele concluzii ale anchetei efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna aratând că ar fi fost strivit de un stivuitor, relatează bzb.ro.

Inspectorul şef-adjunct Dumitru Marinescu a declarat marţi că tânărul ar fi fost prins între o stivă de lemne şi un utilaj mare de stivuire şi a încetat din viaţă la scurt timp după accident. 

Marinescu a mai declarat că ancheta nu este încă finalizată dar că bărbatul ar fi fost șovit de un stivuitor în timp ce încerca să ridice lemne căzute dintr-o stivă:  ”A fost prins între partea din spate a stivuitorului şi stivă. Şoferul s-a oprit să îi dea prim-ajutor, când a ajuns Salvarea avea puls, dar nu a mai putut fi salvat. Aşteptăm concluziile medicului legist. E clar că a fost un accident de muncă”, a declarat Dumitru Marinescu. El a mai spus că tânărul era originar din localitatea Zagon, iar foştii lui colegi au avut „numai cuvinte bune despre el”, afirmând că „era un băiat harnic şi serios”. 

Conducerea fabricii Holzindustrie Schweighofer menţionează într-un comunicat de presă că în urma acestui „incident nefericit” au fost urmate „toate procedurile stricte pentru aceste situaţii”, fiind anunţate toate autorităţile competente, respectiv Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

×