x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident dramatic la Botoşani: 11 persoane transportate la spital. Autoritățile au activat planul roșu

Accident dramatic la Botoşani: 11 persoane transportate la spital. Autoritățile au activat planul roșu

05 Ian 2020   •   15:55
Accident dramatic la Botoşani: 11 persoane transportate la spital. Autoritățile au activat planul roșu
Sursa foto: ISU Botosani

UPDATE: Accidentul produs, duminică, în urma ciocnirii unui autoturism şi un microbuz, pe DN 29 D, pe raza localităţii Talpa din judeţul Botoşani, s-a soldat cu rănirea a 11 persoane, printre care şi un copil de 12 ani, potrivit unui nou bilanţ făcut public de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Maria Carp.

Ea susţine că patru din victime sunt din autoturism şi şapte din microbuz.

"Din cercetările efectuate până la acest moment, au rezultat următoarele: conducătorul autoturismului Opel se deplasa pe drumul judeţean, dinspre localitatea Blândeşti, iar la intersecţie cu drumul naţional nu a acordat prioritate de trecere unui microbuz care circula dinspre municipiul Botoşani. În urma impactului, autoturismul a fost cuprins de incendiu, care a fost lichidat de pompieri", susţine Carp.



La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, susţine că victimele au între 12 şi 54 de ani, iar una dintre ele, o femeie pasageră în autoturism, se află în comă.

UPDATE: 11 persoane au fost transportate la spital, dintre care una în stare de inconștiență

Un accident soldat cu rănirea a 13 persoane a avut loc, duminică, pe DN 29 D, pe raza localităţii Talpa din judeţul Botoşani.


Un microbuz de transport persoane şi două autoturisme au intrat în coliziune, iar în urma impactului unul din autoturisme a luat foc.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Decebal Muraru, având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului.

Spre zona incidentului rutier au fost trimise două maşini de stingere, una de descarcarare, o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanţe SMURD şi 5 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Una dintre victime este în stop cardio-respirator şi i se aplică măsurile salvatoare de viaţă de către echipajele medicale aflate la faţa locului. Alte 7 vor fi transportate la spital, pentru investigaţii suplimentare.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: accident botosani